tiistai 7. heinäkuuta 2015

Liput liehumaan Suomen Kuvataiteen päivänä


Suomen kuvataiteen päivää on päätetty viettää rakastetun kuvataiteilijan, Helene Schjerfbeckin (1862-1946)  syntymäpäivänä 10.7. Suomen Akvarellitaiteen yhdistys on ideoinut tapahtumaa jo vuodesta 2004 ja toivoo, että taidemuseot, galleriat ja yksityiset tahot eri puolella Suomea juhlistaisivat päivää liputtamalla. Tavoitteena on saada 10.7. vakiintuneeksi liputuspäiväksi sekä korostaa kuvataiteen merkitystä ja vahvistaa arvostusta maamme kultturielämässä.


Suomen Kuvataiteen päivä Raumalla

10.7.2015 klo 9–22



Suomen Kuvataiteen päivänä 10.7. raumalaiset ja lähialueiden taiteilijat avaavat työhuoneensa ja galleriansa kävijöille koko päiväksi. Ohjelmassa on lisäksi mm. näyttelyiden avajaisia, opastuskierroksia sekä monipuolista toimintaa akvarellimaalauksesta yhteisöllisiin kuvataidetyöpajoihin ja tuoksujen keräämisestä aikuisten värityskirjatuokioon.


Suomen kuvataiteen päivänä RTS:n taiteilijoista työhuoneita / gallerioita pitävät auki
mm. Eila Minkkinen, Paavo Paunu, Pia Salo, Lasse Kempas, Maija Kantanen, Arja Nummi, Kirsi Backman, Teuvo Salminen ja Eija Suneli. Lisäksi RTS:n jäsenillä on näyttelyitä sekä Raumalla että lähikunnissa. Yksittäisten kuvataiteilijoiden lisäksi mukana on useamman taiteilijan yhteisnäyttelyitä mm. Sepän talolla sekä Rauman taidemuseolla.


Päivään kuuluu myös monenlaisia aktiviteetteja. Vanhalla kansalaisopistolla on ohjattua akvarellimaalausta ja Heikklän taidepihalla voi osallistua yhteisötaideteoksen tekoon.Myös Luotaamattomalla alueella Nurmeksen Päivärannassa on toiminnallisia työpajoja.


Lähialueista mukana ovat Galleria Kaxysi sekä Jokigalleria Eurassa ja Kustaa Hiekan lukutupa sekä Kulttuurikeskus Untamala Laitilassa.

Osa näyttelyistä kestää pitempään, osa on auki vain Kuvataiteen päivän ajan. Työhuoneisiin ja gallerioihin on vapaa pääsy. Osa aktiviteeteista on maksullisia.