perjantai 16. syyskuuta 2016

Fasadien kätköistä-näyttely juhlistaa 180-vuotiasta Vuojoen kartanoa

Onnistunut teemanäyttely Vuojoella 


Rauman Taiteilijaseuran haluaa omalta osaltaan olla juhlistamassa Vuojoen Kartanon 180-vuotista taivalta. Näyttelyn lähtökohtana on vuoropuhelu  vuoropuhelu Carl Ludvig Engelin arkkitehtuurin ja Rauman taiteilijaseuran taiteilijoiden kesken.  Näyttelyn nimi –Fasadien kätköistä – antaa  vapautta tulkita teemaa erilaisista, henkilökohtaisistakin näkökulmista. 

Suurin osa teoksista on valmistunut Fasadien kätköistä-näyttelyä varten. Taiteilijoita ovat innoittaneet rakennuksen arkkitehtuuri ja historia, Engel itse, kartanoon liittyvät tarinat, kartanossa asuneet henkilöt ja sinne kummittelemaan jääneet. Vuojoen kartano ja sen historia on koettu kiehtovaksi, mystiseksi ja salaperäiseksi ja se on innoittanut monenlaisiin tulkintoihin, myös henkilökohtaisiin ja hyvinkin ajankohtaisiin ajatuksiin siitä, mitä me kätkemme ulkokuoremme, fasadimme, taakse tai mitä haluamme kertoa itsestämme.

Fasadien kätköistä-näyttelyyn osallistui  17 taiteilijaa: Merja Ala-Olla, Ilkka Aronen, Kirsi Backman, Pirjo Hamm-Hakamäki, Mollu Heino, Maija Kantanen, Esko Lappalainen, Marko Mertala, Taru-Taina Nora, Arja Nummi, Tommi-Wihtori Roström, Sanna Saarinen, Aila Salo, Pia Salo,  Ulla Stenback, Valto Vaalikivi ja Heli Väisänen
Varsinaisten aukioloaikojen lisäksi Rauman Taiteilijaseura järjestää neljä torstai-tapaamista, jolloin näyttely on poikkeuksellisesti auki klo 18 asti. Paikalla on näyttelyyn osallistuvia taiteilijoita 15.9, 29.9, 13.10 ja 27.10.
 

Näyttelyn avajaiset pidettiin 8.9.2016. Vuojokisäätiön toiminnanjohtaja Kati Vainio ja Rauman Taiteilijaseuran puheenjohtaja Kirsi Backman pitivät puheet ja kohotimme maljat onnistuneelle yhteistyölle ja  näyttelylle.

Avajaiskuvat: Anu Sukanen

Kati Vainion avajaispuhe



Puheenjohtaja Kirsi Backman


Marko Mertala ja Esko Lappalainen







Mollu Heinon Episodi


Sanomalehti Länsi-Suomi 11.9.2016

Satakunnan Kansa 20.9.2016