keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Eila Minkkisestä kunniajäsen


Kuvanveistäjä ja hopeaseppä Eila Minkkisestä Rauman Taiteilijaseuran kunniajäsen



Eila Minkkinen on Suomen kuvanveistäjäliiton, Ornamon, Arte ry:n, Helsingin Taiteilijaseuran ja Rauman Taiteilijaseuran jäsen.  Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1967 ja osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Laaja retrospektiivinen näyttely ”Osaatteko valssata, neiti Minkkinen?” järjestettiin Rauman Taidemuseossa kesällä 2015 ja Jyväskylässä vuonna 2016.  Kesällä 2015 ilmestyi samanniminen laaja teos Minkkisen elämästä ja työstä taiteilijana.
Minkkisellä on useita julkisia teoksia ja hänen teoksiaan on useiden museoiden kokoelmissa, Designmuseossa Helsingissä, Turun, Porin, Rauman, Lahden, Kotkan, Äänekosken ja Jyväskylän taidemuseoissa sekä Lönnströmin Taidemuseossa. Lars ja Helena Pahlmanin nykykorukokoelmassa ja Korutaideyhdistyksen kokoelmassa. Hänen kaksi taideteostaan, Kesä ja Talvi ovat esillä EU Tuomioistuimen kokoelmassa Luxemburgissa. Hänen suunnittelemansa ja valmistamansa rintakoru on nähtävänä Pariisin Musée des Arts Décoratifs´in kokoelmassa.
Minkkinen on palkittu useilla paikallisen ja valtakunnan tason palkinnoilla. Vuonna 2016 hänet kutsuttiin Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäseneksi. Hän on nauttinut valtion taiteilijaeläkettä vuodesta 2005.
Rauman Taitelijaseurassa Eila Minkkinen on toiminut aktiivisesti vuodesta 1981. Hän on kuulunut seuran hallitukseen ja toiminut sihteerinä vv 1982-1984 ja puheenjohtajana vv 1984-1988.

Rauman Taiteilijaseura nimitti Eila Minkkisen kunniajäsenekseen vuonna 2017.

22.2.2017 Rauman Taiteilijaseuran nykyisen hallituksen edustusjoukko, KIrsi Backman, Sanna Saarinen, Pia Salo ja Tommi-Wihtori Roström,  kävi ojentamassa kukat Eilalle.

Näin kirjoittaa Eila omalla facebook-sivullaan:
Rauman Taiteilijaseura kutsui minut kunniajäsenekseen, yleiskokouksessaan 5.2-17. Seuran jäseniä puheenjohtaja Kirsti Backmanin johdolla onnittelemassa minua ateljeessani 22.2-17. KIITOS TAITEILIJASEURA, olen iloinen myöntämästänne kunnianosoituksesta! Jatkukoon yhteistyömme!